torsdag 25 maj 2017

Jag ska hitta dig av Pernilla Ericson


Originaltitel: Jag ska hitta dig
Sidor: 345 (Inbunden)
Serie: Erlagruppen (del 2)
Recensionsexemplar: Från HarperCollinsNordic, tusen tack! 
"En rättegång som närmar sig. En torped med uppdraget att mörda polisens källa. En förrädare inom poliskåren, som leder torpeden rätt. Och nyckelvittnet som ska röjas ur vägen är Erlagruppens "fixare" - Rickard Falke. Polis Liv Kaspi dras in i en dödlig kamp mot den undre världens mäktigaste man. Hon måste använda all sin skicklighet för att avvärja hotet, och de hon älskar mest blir till måltavlor..."
Jag gillade verkligen första boken om Erlagruppen, Spåren vi lämnar efter oss, så när jag såg att uppföljaren var på väg var jag så klart tvungen att skicka en förfrågan om den. Jag är jätteglad att jag fick den!  Det är en grupp härliga karaktärer, otroligt olika men lätta att tycka om. Bäst är Liv Kaspi, hon är en tuff tjej som inte tar skit från någon.

Den här andra boken upplever jag som lite mindre brutal än den första. Det är en annan sorts spänning. Men den är fortfarande uppslukande och snabbläst med korta kapitel som inbjuder till tanken "bara ett kapitel till", och vi vet ju alla hur det brukar sluta.

Det är fartfyllt och nervpirrande när Rickard blir jagad av en skoningslös mördare som aldrig ger sig. De andra i gruppen får jobba hårt för att reda ut allt och skydda honom. Samtidigt är det spänt internt också efter svek och brutna löften.

Har ni inte plockat upp den här serien ännu kan jag verkligen rekommendera den för alla som söker spännande läsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar